top of page

Voorbereidingstip Fotoshoot

Binnenkort gaan we mooie foto’s maken, super leuk! Ik geef je graag wat tips die jou helpen bij een goede voorbereiding. Laat het mij vooral weten wanneer je vragen hebt!

  

Kleding keuze:

Naast de locatie heeft ook de kleding keuze veel invloed op de sfeer die de foto gaat uitademen. Ik raad daarom altijd sterk aan

om samen af te stemmen welke kleuren iedereen aandoet. Veel verschillende kleuren en printjes kunnen erg afleiden. Mijn advies is altijd, hou het rustig. Draag vooral effen kleuren en vermeid zoveel mogelijk printjes. De onderstaande voorbeeld kleuren zijn mooi te combineren en passen erg mooi bij mijn style fotografie:

 

Locatie:

Vinden jullie het lastig om een locatie te kiezen voor de fotoshoot? Geen probleem, daar help ik graag bij!

Een familieshoot is altijd op een buitenlocatie omdat hier de beste lichtomstandigheden zijn. Een buitenlocatie is erg leuk maar bepaald heel erg de sfeer van de fotoshoot. Het is daarom belangrijk om hier een bewuste keuze in te maken. Ik raad altijd aan om een rustige en natuurlijke locatie te kiezen omdat dit de foto een rustige uitstraling geeft zoals een zandvlakte of duinen. Hieronder heb ik benoem ik een aantal van mijn favoriete locaties waar ik erg graag fotografeer:

  • De Wassenaarseslag (duinen en strand)

  • Meyendel (bos en open velden)

  • Soesterduinen (zandvlakte en heide)

Hebben jullie een andere locatie op het oog? Laat mij dit vooral weten. Ik zal dan een locatie onderzoek uitvoeren om de mooiste en meest fotogenieke plekken te vinden.

Fotoshoot met kleine kinderen:

Een fotoshoot met je kinderen is natuurlijk enorm waardevol maar ik kan mij ook voorstellen dat het best spannend kan zijn. Misschien maak je je druk of je kinderen wel ontspannen op de foto gaan of niet willen stilzitten. Ik geef graag alvast een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat de fotoshoot spontaan en ontspannen zal verlopen:

  • Neem wat speelgoed mee. Bijvoorbeeld een bal, knuffel of loopfietsje. Hiermee kunnen ze zich vermaken tijdens het wachten, maar levert ook hele leuke spontane foto's op!

  • Neem reserve kleren en doekjes mee. Mocht je kind wat vies worden tijdens het spelen, is het altijd fijn om reserve spulletjes mee te hebben.

  • Ik neem altijd een kleedje mee naar een fotoshoot. Maar voel je vooral vrij om zelf ook leuke attributen mee te nemen.

  • Laat het los en probeer zelf ook te ontspannen. Gedurende de fotoshoot zullen we vooral veel spontane momenten vastleggen en ik zal daarnaast aanwijzingen geven voor leuke poses en opstellingen. Het is belangrijk dat jullie lekker jezelf zijn en ik zorg voor een ontspannen sfeer.

Voor de fotoshoot:

Voor de fotoshoot maken we duidelijke afspraken over de locatie, tijd en ontmoetingspunt zodat jullie precies weten hoe de shoot zal verlopen. Daarnaast zal ik altijd in aanloop naar de fotoshoot het weerbericht in de gaten houden. Mocht het weerbericht erg bewolkt weer of regen voorspellen raad ik aan de fotoshoot te verplaatsen. Mocht dit het geval zijn zal ik een paar dagen voor de fotoshoot contact opnemen om dit te bespreken.

Na de fotoshoot:

Alle foto's die ik heb gemaakt zal ik zorgvuldig nalopen en selecteren. De selectie die overblijft zal door mij netjes bewerkt worden. Al de foto's ontvangen jullie via een WeTransfer e-mail. De foto's zullen van hoge kwaliteit zijn en goed voor print. Als fotograaf geef ik altijd een advies top 10. Dit zijn de foto's die ik als fotograaf aanraad voor afdrukken en publicaties. Mochten jullie graag 1 of meerdere foto's willen laten afdrukken? Dat kan! Nadat jullie hebben besloten welke foto's jullie willen bestellen, kunnen jullie dit aan mij doorgeven. Ik zet deze dan voor jullie klaar waarna jullie zelf het gewenste formaat en afdruk kunnen bestellen.

Screenshot 2022-07-28 at 20.02.34.png

Annuleren Fotoshoot

Heb je een fotoshoot geboekt maar kan het niet doorgaan, annuleer de fotoshoot dan tijdig. Het kan ook zijn dat de fotoshoot verplaatst moet worden wegens een slechte weersvoorspelling.

 Annulering bij slechte weersvoorspelling of overmacht:

Bij een slechte weersvoorspelling of overmacht zal er altijd overleg plaatsvinden. Ik zal contact met jullie opnemen en samen kijken we dan of de fotoshoot beter verplaatst kan worden. Bij bewolking kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Wanneer er neerslag wordt voorspeld is het vaak het beste om de fotoshoot te verplaatsen. 

Eenzijdige annulering:

Het kan natuurlijk voorkomen dat de fotoshoot niet door kan gaan op het afgesproken tijdstip. Mocht je de fotoshoot willen annuleren of verplaatsen, laat dit dan uiterlijk 72 uur voor aanvang van de fotoshoot weten via een email bericht, whatsapp of telefonisch. Bij eenzijdige annuleringen binnen 72 uur voor aanvang van de afspraak wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij eenzijdige annuleringen binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak wordt 75% van de kosten in rekening gebracht. Ik zal altijd maximaal 45 minuten op de afgesproken locatie wachten, hierna wordt de afspraak als no show gezien en zal er 100% van de kosten in rekening worden gebracht.

bottom of page