top of page

Voorbereidingstip Fotoshoot

Binnenkort gaan we mooie foto’s maken, super leuk! Ik geef je graag wat tips die jou helpen bij een goede voorbereiding. Laat het mij vooral weten wanneer je vragen hebt!

  

Kleding keuze:

Naast de locatie heeft ook de kleding keuze veel invloed op de sfeer die de foto gaat uitademen. Verschillende kleuren en printjes kunnen erg afleiden. Mijn advies is altijd, houd het daarom rustig. Zeker bij zwangerschapsfotografie willen we dat de nadruk op jouw mooie buik ligt. Draag daarom vooral effen kleuren en vermijd zoveel mogelijk printjes. De onderstaande voorbeeld kleuren zijn mooi te combineren en passen erg mooi bij mijn style fotografie:

 

Weet je niet zo goed wat je aan moet doen? Geen zorgen! Ik heb prachtige jurken te leen die perfect zijn tijdens een zwangerschapsshoot en mooi om jouw zwangeren buik vallen.  Neem een kijkje in de client closet en laat het mij vooral weten als je graag een jurk wilt lenen.

Locatie:

Vind je het lastig om een locatie te kiezen voor de fotoshoot? Geen probleem, daar help ik graag bij!

Een zwangerschapsshoot is altijd op een buitenlocatie omdat hier de beste lichtomstandigheden zijn. Een buitenlocatie is erg leuk maar bepaald heel erg de sfeer van de fotoshoot. Het is daarom belangrijk om hier een bewuste keuze in te maken. Ik raad altijd aan om een rustige en natuurlijke locatie te kiezen omdat dit de foto een rustige uitstraling geeft zoals een zandvlakte of duinen. Hieronder benoem ik een aantal van mijn favoriete locaties waar ik erg graag fotografeer:

  • De Wassenaarseslag (duinen en strand)

  • Meyendel (bos en open velden)

  • Soesterduinen (zandvlakte en heide)

Hebben jullie een andere locatie op het oog? Laat mij dit vooral weten. Ik zal dan een locatie onderzoek uitvoeren om de mooiste en meest fotogenieke plekken te vinden.

Mijn favoriete tijdstip voor een zwangerschapsshoot is tijdens zonsondergang. De laaghangende zon en de mooi gekleurde lucht geven een extra bijzonder tintje aan de foto's!

Voor de fotoshoot:

Voor de fotoshoot maken we duidelijke afspraken over de locatie, tijd en ontmoetingspunt zodat je precies weet hoe de shoot zal verlopen. Daarnaast zal ik altijd in aanloop naar de fotoshoot het weerbericht in de gaten houden. Mocht het weerbericht regen voorspellen raad ik aan de fotoshoot te verplaatsen. Mocht dit het geval zijn zal ik een paar dagen voor de fotoshoot contact opnemen om dit te bespreken.

Na de fotoshoot:

Alle foto's die ik heb gemaakt zal ik zorgvuldig nalopen en selecteren. De selectie die overblijft zal door mij netjes bewerkt worden. Al de foto's ontvangen je via een WeTransfer e-mail. De foto's zullen van hoge kwaliteit zijn en goed voor print. 

Screenshot 2022-07-28 at 20.02.34.png

Annuleren Fotoshoot

Heb je een fotoshoot geboekt maar kan het niet doorgaan, annuleer de fotoshoot dan tijdig. Het kan ook zijn dat de fotoshoot verplaatst moet worden wegens een slechte weersvoorspelling.

 Annulering bij slechte weersvoorspelling of overmacht:

Bij een slechte weersvoorspelling of overmacht zal er altijd overleg plaatsvinden. Ik zal contact met jullie opnemen en samen kijken we dan of de fotoshoot beter verplaatst kan worden. Bij bewolking kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Wanneer er neerslag wordt voorspeld is het vaak het beste om de fotoshoot te verplaatsen. 

Eenzijdige annulering:

Het kan natuurlijk voorkomen dat de fotoshoot niet door kan gaan op het afgesproken tijdstip. Mocht je de fotoshoot willen annuleren of verplaatsen, laat dit dan uiterlijk 72 uur voor aanvang van de fotoshoot weten via een email bericht, whatsapp of telefonisch. Bij eenzijdige annuleringen binnen 72 uur voor aanvang van de afspraak wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij eenzijdige annuleringen binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak wordt 75% van de kosten in rekening gebracht. Ik zal altijd maximaal 45 minuten op de afgesproken locatie wachten, hierna wordt de afspraak als no show gezien en zal er 100% van de kosten in rekening worden gebracht.

bottom of page