top of page

Voorbereidingstip Fotoshoot

Binnenkort gaan we mooie foto’s maken, super leuk! Ik geef je graag wat tips die jou helpen bij een goede voorbereiding. Laat het mij vooral weten wanneer je vragen hebt!

 

Kleding keuze:

Naast de locatie heeft ook de kleding keuze veel invloed op de sfeer die de foto gaat uitademen. Ik raad daarom altijd sterk aan

om samen af te stemmen welke kleuren jullie aandoen. Veel verschillende kleuren en printjes kunnen erg afleiden. Mijn advies is altijd, hou het rustig. Draag vooral effen kleuren en vermeid zoveel mogelijk printjes. De onderstaande voorbeeld kleuren zijn mooi te combineren en passen erg goed bij mijn style fotografie:

Weet je niet zo goed wat je aan moet doen? Geen zorgen! Ik heb prachtige jurken te leen die perfect zijn tijdens een fotoshoot.  Neem een kijkje in de client closet en laat het mij vooral weten als je graag een jurk wilt lenen.

 

Locatie:

Vinden jullie het lastig om een locatie te kiezen voor de fotoshoot? Geen probleem, daar help ik graag bij!

Een gezinsshoot is altijd op een buitenlocatie omdat hier de beste lichtomstandigheden zijn. Een buitenlocatie is erg leuk maar bepaald heel erg de sfeer van de fotoshoot. Het is daarom belangrijk om hier een bewuste keuze in te maken. Ik raad altijd aan om een rustige en natuurlijke locatie te kiezen omdat dit de foto een rustige uitstraling geeft zoals een zandvlakte of duinen. Hieronder heb ik benoem ik een aantal van mijn favoriete locaties waar ik erg graag fotografeer:

  • De Wassenaarseslag (duinen en strand)

  • Meyendel (bos en open velden)

  • Soesterduinen (zandvlakte en heide)

Hebben jullie een andere locatie op het oog? Laat mij dit vooral weten. Ik zal dan een locatie onderzoek uitvoeren om de mooiste en meest fotogenieke plekken te vinden.

Mijn favoriete moment voor een gezinsshoot is gedurende de zonsondergang of net daarvoor. De ervaring maar ook de foto's zullen hierdoor nog meer liefde en rust uitstralen.

Fotoshoot met kleine kinderen:

Een fotoshoot met je kinderen is natuurlijk enorm waardevol maar ik kan mij ook voorstellen dat het best spannend kan zijn. Misschien maak je je druk of je kinderen wel ontspannen op de foto gaan of niet willen stilzitten. Ik geef graag alvast een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat de fotoshoot spontaan en ontspannen zal verlopen:

  • Neem wat speelgoed mee. Bijvoorbeeld een bal, knuffel of loopfietsje. Hiermee kunnen ze zich vermaken en levert ook hele leuke spontane foto's op!

  • Neem reserve kleren en doekjes mee. Mocht je kind wat vies worden tijdens het spelen, is het altijd fijn om reserve spulletjes mee te hebben.

  • Ik neem altijd een kleedje mee naar een fotoshoot. Maar voel je vooral vrij om zelf ook leuke attributen mee te nemen.

  • Laat het los en probeer zelf ook te ontspannen. Gedurende de fotoshoot zullen we vooral veel spontane momenten vastleggen en ik zal daarnaast aanwijzingen geven voor leuke poses en opstellingen. Het is belangrijk dat jullie lekker jezelf zijn en ik zorg voor een ontspannen sfeer.

Voor de fotoshoot:

Voor de fotoshoot maken we duidelijke afspraken over de locatie, tijd en ontmoetingspunt zodat jullie precies weten hoe de shoot zal verlopen. Daarnaast zal ik altijd in aanloop naar de fotoshoot het weerbericht in de gaten houden. Mocht het weerbericht erg bewolkt weer of regen voorspellen raad ik aan de fotoshoot te verplaatsen. Mocht dit het geval zijn zal ik een paar dagen voor de fotoshoot contact opnemen om dit te bespreken.

Na de fotoshoot:

Alle foto's die ik heb gemaakt zal ik zorgvuldig nalopen en selecteren. De selectie die overblijft zal door mij netjes bewerkt worden waarna ik ze in jullie persoonlijke uitkies galerij plaats. Jullie ontvangen een email waarmee jullie deze galerij kunnen openen zodat jullie de mooiste foto's kunnen uitkiezen. Nadat jullie de foto's hebben bekeken en de meest dierbare hebben uitgekozen ga ik aan de slag met de 2e bewerking waarbij ik alle laatste puntjes op de i zal zetten. De foto's ontvangen jullie daarna via Wetransfer. De foto's zullen van hoge kwaliteit zijn en goed voor print. Mochten jullie graag 1 of meerdere foto's willen laten afdrukken? Dat kan! Nadat jullie hebben besloten welke foto's jullie willen bestellen, kunnen jullie dit aan mij doorgeven. Ik zet deze dan voor jullie klaar waarna jullie zelf het gewenste formaat en afdruk kunnen bestellen.

Mint of olijf groen

Zacht roze

Beige

Bruin of oker geel

Taupe

Wit

Annuleren Fotoshoot

Heb je een fotoshoot geboekt maar kan het niet doorgaan, annuleer de fotoshoot dan tijdig. Het kan ook zijn dat de fotoshoot verplaatst moet worden wegens een slechte weersvoorspelling.

Annulering bij slechte weersvoorspelling:

Bij een slechte weersvoorspelling of overmacht zal er altijd overleg plaatsvinden. Ik zal contact met je opnemen en samen kijken we dan of de fotoshoot verplaatst moet worden. Bij bewolking kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Wanneer er neerslag wordt voorspeld moet de fotoshoot te verplaatst worden. Bij extreme warmte of kou wordt er ook overlegd of de fotoshoot verplaatst moet worden.

Verplaatsen en annulering:

Er wordt een niet-restitueerbare aanbetaling van 30% van de pakketprijs gedaan om jouw boeking te bevestigen en de afgesproken datum vast te houden. Mocht je de fotoshoot willen verplaatsen, laat dit dan uiterlijk 72 uur voor aanvang van de fotoshoot weten via een email bericht, whatsapp of telefonisch, we kijken dan samen naar een nieuwe datum. Ik zal altijd maximaal 45 minuten op de afgesproken locatie wachten, hierna wordt de afspraak als 'no show' gezien en zal de overige 70% van de pakketprijs in rekening worden gebracht.

bottom of page